trarenfrdeitjakuru
  • 0507 604 78 77

Vakfımızın Kurucusu

Mustafa Kılıç (Hoca) kimdir

Haliliye Vakfı Mustafa Kılıç (Hoca) tarafından 1992 Yılında Şanlıurfa’da kuruldu. Mustafa Kılıç (Hoca)  Şanlurfa'ya bağlı bir köyde dünyaya geldi. Şeyh Sinan Efendinin yanında Kuran’ı ve Tecvidi öğrendi.

Küçük yaşta zikir ehli insanların yanına giderek, onların topluluklarına katıldı. Kuvvetli hafızası sayesinde birçok şiir, mersiye ezberledi. 1956 yılında ailece Şanlıurfa’ya taşındı. Bir yıl Halil İbrahim Dergâhı yakınlarında oturdu ve Dergâhtaki zikir günlerine katıldı. İlkokul diploması alarak imamlık sınavlarını kazandı. Ve imam oldu. Daha sonra Risale-i Nurlarla tanıştı. Halen Şanlıurfa’da Risale-i Nur okumakta ve okutmakta. Binlerce talebenin yetişmesine çalışmaktadır.