trarenfrdeitjakuru
  • 0507 604 78 77

DARBE İMALI BİLDİRİYİ ŞİDDETLE KINIYORUZ !

DARBE İMALI BİLDİRİYİ ŞİDDETLE KINIYORUZ !"

103 emekli subay imzasıyla
04.04.2021 tarihinde milli iradeyi hedef alan bir bildiri yayınlanması üzerine Türkiye günüllü teşekküler vakfı ile beraber HALİLİYE KÜLTÜR VE İLİM VAKFI' olarakta
aşağıdaki  açıklamayı yapmıştır.

DARBE İMALI BİLDİRİYİ ŞİDDETLE KINIYORUZ !

Ülkemizin dünya projesi, “Kanal İstanbul’u” bahane edip, Montrö Sözleşmesinin arkasına sığınarak, uluslararası güçlerin sözcülüğünü yapanlar, bir gece yarısı bildirisiyle ülkemize, milli iradeye ve anayasal düzene yönelik bir saldırı girişiminde bulunmuşlardır.

15 Temmuz darbecilerinin, milletin silahını, millete çevirdikleri gibi, bu bildiriye imza atanlar da  milletin verdiği unvan ve rütbeleri   millete karşı kullanmışlar ve  anayasal sisteme karşı suç işlemişlerdir.

Darbe imalı bildiriyle ülkemizi bunalıma, milletimizi buhrana sürüklemek isteyenleri şiddetle kınıyoruz.

Türkiye, bugün Afrika’da, Ortadoğu’da, Doğu Akdeniz’de, Kafkaslarda ve bölgesinde  kendi hakkını koruyan, mazlumu kollayan güçlü bir ülkedir.

Salgın döneminde milletimizin sağlığı için yapılanlar tüm dünyaya örnek olmuş ve insanımız için tüm imkanlar sefer edilmiştir. Savunma sanayimizdeki ilerleme dünyanın dikkatini çekmiştir.

Ülkemizde  bu kadar gelişmeler olurken, Türkiye’nin bu büyümesinden rahatsız olanlar, önümüzü kesmek için her türlü saldırı araçlarını kullanmışlar, kullanmaya da devam etmektedirler.

Bugün bu bildiri ile devlet içindeki paralel oluşumlar harekete geçirilmek istenmiştir. Millet olarak,  bu tuzak kuranlara ve  başkasına maşası olanlara karşı, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.

Bu bildiriyi tertip edenlerle, bildiriye  imza atanların organizeli bir odak oldukları açıktır. Güvenlik güçlerimiz,  bu karanlık yapıyı deşifre ederek, darbe teşekkülü içinde olanları yargı önünü çıkaracaktır.

Bu millet, 28 Şubat ve 15 Temmuz rüyası gören darbecilerin kabusu olmaya devam edecektir.  İhanet ve dalalet içinde olanlar bu millete yol gösteremezler.

Milletimiz, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, meclisimize,  idarecilerimize, hükümetimize, yetki vermiştir. Bu iradeyi tanımayanlar, bu ülkeye ihanet içinde olanlardır.

Haliliye Kültür Ve İlim Vakfı
olarak, üyelerimiz ve tüm gönüldaşlarımız ve gönüllü kuruluşlarımızla birlikte darbecilere karşı, milletimizin, devletimizin, idarecilerimizin, güvenlik güçlerimizin, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın  yanında olacağımızı, bu hain bildiriyi tertip edenlere karşı teyakkuz halinde olunması gerektiğini kamuoyuna saygıyla sunarız.04.04.2021

Çağrı Merkezi

0(414) 315 77 65