trarenfrdeitjakuru
  • 0507 604 78 77

Bediüzzaman Mevlidine Davet

Ramazanın 25. gecesine rastlayan 22 Temmuz 2014 Salı akşamı yatsı namazından sonra Şanlıurfa Dergah camiinde mevlid-i şerif ve hatim okunacak.

Şanlıurfa’da Bediüzzaman Mevlidi Yapılıyor

Şanlıurfa’da başta peygamber efendimiz Hazreti Muhammed (S.A.V) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 54.yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve manevi şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine 22 Temmuz 2014 Salı  akşamı yatsı namazından sonra Şanlıurfa Dergah camiinde mevlid-i şerif ve hatim okunacak.

Risale-i Nur adını verdiği l30 parçadan meydana gelen Kur’an tefsirlerinin müellifi, mütefekkir ve Büyük İslâm âlimi Bediüzzaman Said Nursi, hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek palas otelinin 27 nolu odasında 49 yıl önce Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

Bediüzzaman hazretlerinin vefatından bu güne kadar her yıl düzenlenen Mevlid-i şerif, Ramazan’ın 25.gecesine rastlayan 22 Temmuz 2014 Salı günü yatsı namazından sonra Hz.İbrahim (A.S)’ın doğduğu makam ve Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan Dergâh Camiinde okunacak.

Yurdun ve dünyanın dört bir yanından sevenlerinin ve okurlarının da katılacağı mevlid-i şerife katılımın bir hayli fazla olacağı bekleniyor.

Talebelerinden yoğun ilgi

Şanlıurfalıların ev sahipliğini yaptığı ve 22 Temmuz 2014 Salı yıldır aralıksız yapılan Mevlid ile ilgili herhangi bir duyuru ve ilan yapılmıyor. Mevlide Şanlıurfa dışından katılan Misafirleri Şanlıurfalılar evlerinde ağırlayacak. Mevlide Bediüzzaman hazretlerinin talebelerinden Abdullah Yeğin,Hüsnü Bayramoğlu, Abdülkadir Badıllı, Said Özdemir ağabeylerden de katılım bekleniyor.

NOT:BEDİÜZZAMAN  MEVLİDİNİ  CANLI OLARAK    http://www.haliliyevakfi.org.tr  SİTEMİZDENDE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Çağrı Merkezi

0(414) 315 77 65