RİSALE-İ NURLARI MERKEZE ALAN NUR TALEBELERİ

Yazan:
Nur talabalerinin İhtilafı

Üstadın vefatından hemen sonra Nur talebeleri arasında bazı küçük ihtilaflar meydana gelmişti. Bu da sadece meşreblerin ihtilafından kaynaklanıyordu ve mühim bir kısmı Risale-i Nurların özüyle alakalı değildi. Çünkü farklı gruplara mensup olduğunu düşünen bu Nur talebeleri,  ayrı ayrı mahallelerde bile olsalar, her akşam bir evde toplanarak Risale-i Nur tefsirini mütalaa ediyorlar ve bu hakikatleri daha kaç kişiye ve nasıl ulaştıracaklarını düşünüyorlardı.  Her ne kadar derin devletin güdümünde olan bazı siyasiler, zaman içinde bu ihtilafları büyük göstermiş olsalar bile, Nur talebeleri ne birbirilerine ne de İslami hasasiyeti olan diğer cemaatlere herhangi bir zarar vermediler.

Fakat Risale-i Nurları değil, efendilerinin kitaplarını merkeze alan ve “Nurcu” olmadıklarını, Nur talebeleriyle hiç alakaları olmadığını açıkça söyleyen kimi gruplar Bediüzzaman’ın  Kürt oluşunu ya da Arap asıllı bir seyit oluşunu hedeflerine koyarak  farklı bir fırka oluşturmaya başladılar. Bununla da kalmayarak, o gruplardan bazıları, Kürtleri inkar politikasına uygun olarak Risale-i Nurların değiştirildiğini iddia ederken, bazıları da, ısrarla Bediüzzaman’ın Kürt olmadığını, seyit olduğunu, dolayısıyla Arap asıllı olduğunu iddia ederek ali bir üslupla yazılmış bulunan Risale-i Nurları sadeleştireceğiz diye bir kültür katliamına da imza attılar.

Şimdilerde derin devlet yapısını bertaraf ettiklerine inanan bu yapılar, daha da derinleşerek 11 yıldır ülkeye çok güzel şeyler kazandıran hükümete şantaj yapmaya başladılar. Yıllardır elde edilen güzel neticelerin bir çırpıda heder edilmesi pahasına da olsa devlete, kurumlara ve şahıslara tuzak kurmaya çalışıyorlar. Ben sağ duyu sahibi olan bu milletin şer üzerine ittifak etmeyeceğine, para gücü, bürokrasi ve medya ile sonuç almaya çalışan şer odakları tasfiye edeceğine inanıyorum.

Allah yardımcımız olsun.

Gösterim Sayısı: 1357 Son Düzenleme: Çarşamba, 18 Aralık 2013 11:42