MİLLİ İRADEYE YAPILAN ASKERİ KALKIŞMA GİRİŞİMİNE KARŞI MEŞVERET HEYETİNİN BEYANATI

Bu mukaddes vatanımıza,aziz devletimize,faal ve gayretli,fedakar hükümetimize karşı gerçekleştirilen bu menfur faaliyeti,bu alçak ve hain başkaldırışı şiddet ve nefretle kınıyor ve tel'in ediyoruz.

Umum Nur talebeleri olarak milletimizin,devletimizin ve hükümetimizin yanındayız.
Bir dua ordusu gibi gece boyunca yüzbinlerce lisanla  yalvarış ve yakarış ile bu bela ve fitnenin izalesi için dualar edilerek kudret-i ilahiyeye iltica edilmiş ve meydanlarda milletin iradesine sahib çıkılmıştır.

Vatan,millet,Kur'an,islamiyet ve insaniyet namına mevcut hükümeti iktidarda tutmayı ve onları bu hizmetlerinde desteklemeyi bir vazife biliyoruz.
Memleketimizdeki bu zulmani bulutun en kısa zamanda def ve izalesini Cenab-ı Erhamurrahiminden niyaz ediyoruz.
Bu vesile ile şehitlerimize Allahtan rahmet,yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Kahhar-ı zülcelal bu zalimleri ve vatan hainlerini kahr-u perişan etsin.Memleketimizi ve milletimizi korusun.Binbir ismiyle hıfz ve muhafaza eylesin.Amin

Umum Nur Talebeleri namına meşveret divan heyeti