Üstad Bediüzzaman Said Nursi Mevlit Geçekleşti

Şanlıurfa'da Bediüzzaman Said Nursi için mevlit okutuldu. Mevlide binlerce kişi katıldı.

Bediüzzüman Said Nursi için Şanlıurfa'nın simgesi olan Halilürrahman Platosunda Dergah Camisi'nde yatsı namazının ardından mevlit okutuldu. Yurdun değişik illerinden gelen yaklaşık 10 bin kişi, ilk olarak Dergah Camisi'nde bulunan Said Nursi'nin defnedildiği ilk yerde dua etti.Mevlide Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdullah YEĞİN,Hüsnü BAYRAM ve Holanda Roterdam Üniversitesi Rektörü Ahmet AKGÜNDÜZ Katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu'nun da katıldığı mevlitte camiye sığmayan vatandaşlar, bahçeye serdikleri kilimlerinin üzerinde oturarak mevlidi dinledi.

Holanda Roterdam Üniversitesi Rektörü Ahmet AKGÜNDÜZ yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

Alemi islamın bu şimdiki durumuna bakım ümitsiz olmamalıyız. İnşaallah bu elim verici olaylardan sonra müslümanların ittihadını göreceğiz.Belki benim gibi hasta olan birisi görür veya görmez fakat Üstadımızın dediği gibi biz de diyeoruz. ''Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada İslamiyet'in olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.