Urfa Bediüzzaman Mevlidi Bu Akşam

Şanlıurfa’da vefatının 54. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve manevi şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere bu akşam yatsı namazından sonra Şanlıurfa Dergah Camiinde mevlid-i şerif ve hatim okunacak.

Mütefekkir ve büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi, Hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek Palas Otelinin 27 nolu odasında 55 yıl önce Cenab-ı Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.

Bediüzzaman Hazretlerinin vefatından bu güne kadar her yıl düzenlenen Mevlid-i Şerif, Ramazan’ın 26. gecesine rastlayan 12 Temmuz 2015 Salı akşamı yatsı namazından sonra Hz. İbrahim’in (as) doğduğu makam ve Bediüzzaman’ın ilk defnedildiği yer olan Dergah Camiinde okunacak.

Yurdun dört bir yanından sevenlerinin katılacağı Mevlid-i Şerife Bediüzzaman Hazretlerinin hayatta olan talebelerinin de katılması bekleniyor. Şanlıurfalıların ev sahipliğini yaptığı ve 55 yıldır aralıksız yapılan Mevlide Şanlıurfa dışından katılan misafirleri Şanlıurfalılar evlerinde ağırlayacak. Mevlidin tanıtımı amacıyla bu yıl şehrin muhtelif yerlerine afişler asılarak davet yapıldı.