Üstadın Talebeleri Abdülkadir Badıllı Ağabey İçin Konuştu

Geçtiğimiz günlerde vefat eden, Bediüzzaman Said Nursİ hazretlerinin hayatta olan son talebelerinden Abdülkadir Badıllı ağabey memleketi Urfa'da defnedildi.

Üstadın hayatta olan ve Abdülkadir Badıllı ağabey ile beraber nur hizmetine bulunmuş ağabeyler arasında bulunan Said Özdemir ve Abdullah Yeğin ağebey, Badıllı ağabey için bazı mesajlar verdiler.

Said Özdemir ağebeyin açıklamaları şu şekilde:

"Araştırmacı, faal Urfalı Nur Talebesi Abdulkadir Badıllı'nın vefatı camiamız için büyük bir kayıptır. Cenab-ı Hak'tan kendisine Rahmet ve kederli aile efradına Sabr-ı Cemil niyaz ederim.''

Abdullah Yeğin ağabey ise Hakkın rahmnetine kavuşan Badıllı ağabey için şu ifadeleri kullandı:

''Abdülkadir Badıllı en yakın kardeşimizdir. Her bakımdan hizmet-i imaniye için herşeyini feda edecek kabiliyette, niyettedir ve aynen yapmıştır. Bütün malını mülkünü herşeyini Allah yoluna vermiştir. Bütün kuvvetiyle ne kadar istidat ve kuvveti varsa Risale-i Nur'a hadim olmaya çalışmış ve sadakatini göstermiş, vazifesini yapmış ve dar-u selama davet edilmiş. Cenab-ı Hak Abdulkadir kardeşimize rahmet etsin, cümlemizi iki cihanda mahcup etmesin. Bizleri de Risale-i Nur dairesinden ayırmasın.''

Kaynak : Risale Haber
Gösterim Sayısı: 1671 Son Düzenleme: Salı, 30 Aralık 2014 08:56