Abdülkadir Badıllı ağabey vefat etti

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden Abdülkadir Badıllı ağabey Hakkın rahmetine kavuştu.

Uzun süredir bağırsaklarındaki rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Badıllı ağabey, Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda yatmaktaydı.

Oğlu Said Badıllı, cenaze programının daha sonra belirleneceğini söyledi.

Uzun süredir bağırsaklarındaki rahatsızlığı nedeniyle  Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakımda yatan Badıllı Hoca bugün sabaha doğru vefat etti.  79 Yaşında vefat eden Badıllı Hocanın, cenaze namazının yarın (cumartesi) Şanlıurfa'da kılınacak.

1936 yılında Ş.Urfa´ya bağlı Akziyaret nahyesinin Şeyhzeliha köyünde dünya gelmiştir.babası Abdurrahman annesi Havva'dır.1953 yılında Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini iki üç kere ziyaret etmiş ve Said Nursi kendisini talebeliğe kabul etmiştir.1953´ten bugüne kadar risale-i nur hizmetinde hayatını devam etmiştir.Harran Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora ünvanı verilmiştir.Arapça,Farsça,Osmanlıca ve Kürtçeyi biliyor.Urfa'daki mekânı tabiri caizse bir Bediüzzaman arşiv hanesi.Sait Nursiye ait bir çok kıymetli eşya ve bu arada Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin meşhur cübbesi orada.

BAŞLICA ESERLERİ

Üç ciltlik Mufassal Tarihçe,Risale-i Nurun Kudsi Kaynakları, İşarat-ül İcaz tercümesi, Mesnevi-yi Nuriye tercümesi, Bediüzzaman Ve Din Tılsımları,İslam kardeşligi içnde türk-ilişkileri,Güneş üflemekle sönmez, son olarak risale-i nurda cuma hutbeleri adında bir çalışması var.

Gösterim Sayısı: 1539 Son Düzenleme: Cuma, 26 Aralık 2014 15:42