Şanlıurfa Bediüzzaman Mevlidine On binler Katıldı

Bediüzzaman Said Nursi, vefatının yıl dönümününde Şanlıurfa'da okutulan mevlitle anıldı.

Said Nursi'nin Şanlıurfa'da vefatından bu yana Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen mevlit, Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Dergah Camisi'nde okutuldu.

Başta peygamber efendimiz Hazreti  Muhammed (S.A.V) ve bütün Peygamberler olmak üzere vefatının 54.yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve manevi şehitlerimizin ruhlarına bağışlanmak üzere Ramazanın 25. gecesine rastlayan Pazartesi  akşamı  Bediüzzaman hazretlerinin ilk defnedildiği yer olan dergah camiinde mevlid-i şerif ve hatim okundu.

Mevlit dolayısıyla çeşitli il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş da erken saatlerden itibaren Dergah camiine akın etti.

54 yıldır aralıksız olarak yapılan  mevlide Anadolu’nun bir çok yerinden binlerce kişi katıldı. Mevlide Şanlıurfalılar da büyük ilgi gösterirken, siyasi partilerin temsilcileri  ve Sivil toplum Kuruluşları temsilcileri  katıldı.

Bediüzzaman hazretlerinin hayatta olan talebeleri mevlide  katılarak  Bediüzzamana gönül verenlerle sohbet ederek kaynaştı.

Risale-i Nur adını verdiği 130 parçadan meydana gelen Kur’an tefsirlerinin müellifi,mütefekkir ve Büyük İslâm alimi Bediüzzaman Said Nursi, hicri 25 Ramazan 1379 (23 Mart 1960) yılında  Şanlıurfa’da misafir bulunduğu İpek palas otelinin 27 nolu odasında 54 yıl önce Cenab-ı Hakkın rahmetine kavuşmuştu.

Mevlid  Canlı Yayınlandı.

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ruhuna ithaf edilmek üzere okunan Mevlidi bu yıl 38 Ülkeye yayın yapan Kanalurfa Televizyonu yine  baştan sona kadar  canlı olarak yayınlandı .

Haber: Abdulhamid DERMAN

Gösterim Sayısı: 1611 Son Düzenleme: Pazar, 31 Ağustos 2014 19:28