MEHMET KIRKINCI HOCA '' Risale-i Nur dikkat ve mantık mizaçlı, tarz-ı düsturu kavl-i leyyindir.''

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, dikkat ve mantık mizaçlı, tarz-ı düsturu kavl-i leyyindir.

Bediüzzamanın Talebelerinden ve Nur cemaatinin en önemli dinamiklerinden olan Muhterem Mehmet KIRKINCI Hoca pazar akşamı saat 20: 30 'da  Haliliye Vakfında Risale Dersine katıldı.

Mehmet Kırkıncı Hocaefendi, Okuduğu derste Risale-i Nurun tebliğ metoduna dikkat çekerek şu şekilde açıkladı '' Dikkat ve mantık mizaçlı, tarz-ı düsturu kavl-i leyyindir.''Bir diyalog uzmanı değildir ama öyle bir fıtrat-ı secaya sahibidir ki, hangi meslek ve meşrebten olursan ol seni bağrına basıp ağuşunda eritir. Alimdir, amildir, muhlistir. Samimiyet ve saffeti ile alem-i maneviyesi tefekkür ve tezekkür ile dolu, nurun mefkuresine ilmini eriten tevazu abidesi, herkesin taktir ve tahsinlerle yad ettiği bir mustakim adamı. Hayali, hülyası, rüyası ve endişesi hizmet hizmet. Risale-i Nur'un fehim ve tefhim uzmanı. Etrafındaki halis nurcular bir şems-i cazibeye takılmış müncezip yıldızlar gibi. Nurlara tam bir ayine ve siraç. Hüsn-ü seceyalarını vasfetmeye dil-i beşer hünerli değildir. Allah ömrünü uzun eylesin, gölgesini üzerimizden eksiltmesin diyerek dersi bitirdi.

Gösterim Sayısı: 2149 Son Düzenleme: Pazartesi, 09 Haziran 2014 09:04